God fortsättning

Tidsbrist och sömnbrist är vardagsmat som tvillingfamilj och med det har inläggen här på bloggen verkligen lyst med sin frånvaro.
 
Så en liten update i bilder bjuder vi på.
  
 
 Luncherna som tvilling-mamma blir lite vad som det finns tid för - inget strålande näringsintag kan man konstatera.
 
 
Antes 14-års dag firades i oktober med mormor-fika, dröm-middag på Sibylla och en gigantisk kakbuffe med släkten.
 
 
 
 Ett försök till att komma i form efter graviditeten har också gjorts under hösten med hjälp av Mamma Fitness PT online. 
Jag kan väl säga som så att tanken var god och tämligen optimistisk när vi snittar 5 timmars sömn per dygn och också äter en aningen bristfällig kost innehållandes "vi-tar-vad-vi-har-inom-1-meters-avstånd-som-kan-ätas-direkt-och-på-3-minuter".
Någon förlängning av abonnemanget efter första månaden var aldrig aktuellt - vet inte riktigt vilken super-woman jag skulle behöva vara för att mäkta med träningen just nu.
  

Vi kör stenhårt med sitträning för Lillisarna som kanske inte är lika optimistiskt inställda till aktiviteten som vi.
 
 

Dagarna fördrivs till stor del med hjälp av stationsträning av alla de slag: 
Leka på filten bland tvätthögarna
Hoppa i hoppgungan i klädgarderoben
Leka på mattan bland mammas julklappsinslagning
Hoppa o hoppgungan i sovrummet
Osv osv
 
 
 
Vi har också fasat ut Lillisarnas "gottepåse" amningen till förmån för välling och gröt - Lillisarna är inte supernöjda med den nya menyn och protesterar rätt friskt vissa dagar med tillhörande förstoppning av och till som följd.
 

 
 
 
Mammorna och papporna har verkligen gjort sitt yttersta för att hålla energinivåerna uppe med hjälp av ett dagligt konstant intag av "Gotte gott", vilket har medfört ett gemensamt godis- och fikastopp nu efter nyår. Härligt att se tillbaka på dessa bilder och minnas frosseriet med snålvattnet rinnandes.
 
 
 
MIN SYSTER & JAG
 
 
 
MIN PAPPA & JAG
 
 
MINA SYSKON & JAG
 
 
Det är många som vill gosa och busa med oss
 
 
 
Och nu det dags igen! Årets flytt börjar närma sig.
 Vi måste ju hålla flyttstatistiken vid liv och 2015 kan inte bli mer annorlunda, så nu är lägenheten fotograferad och stylad inför en försäljning. Vi kan väl säga som så att vi upptäckte redan efter 4 veckor här att det är en otroligt fin, fräsch och mysig sekelskifteslägenhet, men fasen så opraktisk med två små barn. Nej sekelskiftes får nog stå tillbaka för något mer praktiskt och traditionellt a la 50-tal och framåt.
 
 
 
Åsså var det dags för åket att bli sålt igen - vi har nu insett att ha ytterligare en bil i Skogshuggar-Land är helt vansinnigt onödigt - den används två dagar varannan vecka och då kör vi max 6 mil. Så nu blir det spännande att se om vi får ihop logistiken med bara en bil med hjälp av att hyra bil istället de tillfällen det behövs en extra. Så kom och köp en välskött och perfekt familje-racer.
 
 
 
Det har blivit en hel del häng i ishallen när Alve har spelat och Lillisarna verkar trivas alldeles ypperligt - väldigt bra för Mammi och Pappi så vi kan få med dem på Allsvenskan och SHL.
 
 
 
Lillisarna förbereder frukost på sängen till Peppen som fyller år.
 
 
 
 
Peppens födelsedag firades med att ha barnvakt för första gången till Lillisarna - mormor och morfar gjorde en heroisk insats. 
Ett besök på Centralbadets relaxavdelning, middag på Melkers nyöppnade Kött- och Fiskbaren och en drink på Storstad unnade vi oss. 
 
Kött- och Fiskbaren har mycket god mat till ok priser. Deras förrätt "5-små rätter" är helt magiskt god. Varmrätten oxrygg med bea gick inte heller av för hackor. Det enda minuset är den höga ljudvolymen i restaurangen, det var svårt att prata i normal ton så mysfaktorn är inte så hög.
 
 

 
Dagen efter Peppens födelsedag överraskade jag med att ha bokat brunch tillsammans med mamma, pappa, syster och Jimmy på Mocco på Östermalm. Otroligt god brunchtallrik har de för en rimlig slant.
 
Eftermiddagen fortsatte sedan på stan där vi slutligen landade på Boquerian inne på Moodgallerian där vi slurpade i oss Mousserande och smaskade på Pinxtos. Mousserande var gott, Pinxtosen tyckte vi nog var förhållandevis dyra i relation till mängden mat och vad de faktiskt smakade.
 
 
 
I Skogshuggar-Land lyckades granen välta direkt efter att vi fått upp den. Ansträngda försök att få den att stå gjordes men efter några timmar välte den igen sedan var det omöjligt att få skiten att stå, så julen firades med en otroligt sne gran som lutades in i hörnet.
 
Då Peppen är Ungrare så har barnen anammat lite ungerska traditioner (eller tagit en godbit kan man väl säga). Så kvällen den 5:e december putsar de skorna och ställ ut dem på trappen. För på natten så kommer Szent Mikulas och lägger godis i skorna till dem som varit snälla - Gotteråttan Alve var ute på trappen tidigt på morgonen och kollade in skorna.
 
I Stockholm fick minigranen tjänstgöra även i år.
 
Och galet fina julstrumpor lyckades vi hitta tillslut till Lillisarna efter att ha letat land och rike runt.
 
 
 
 
 
 
 
Lillisarnas första julafton blev lite speciell då pappa låg nedbäddad magsjuk och Mammi och Lillisarna varit magsjuka dagarna innan. Så julen firades hemma i lugn och ro med massor av gos, mys och paket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mammis försök till att göra små fina julkort med Lillisarna gick sisådär - helt omöjligt att fota dem samtidigt - men charmiga blev de.
 
 
På nyårsafton var det lite mer drag hemma hos Kent, Heidi, Lykke och Leah.
 
 
 
 
Vi avnjöt en fantastisk 6-rätters meny med tillhörande bubbel (glömde kort på desserten)
 
Jordärtskockssoppa med bröd och rökt ost
Löjromstoast
Gravad rensteksrulle
Ceviche
Naturell hummer
Vit chokladmousse med myntapesto och hallonsås
 
Nu följer nytt år, nya utmaningar och nya tider - 2015 nu kör vi med full energi!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0