Lillisarnas 4 månaders dag!

Hipp hipp hurra, vi fyllde 4 månader i lördags!
 
Dagen började mitt i natten någon gång runt kl 02 när Hollie bestämde sig för att inte somna om utan vara vaken nästan 2 timmar. Grrrr....Lillisarna sover verkligen uruselt på riktigt nu förtiden. En vanlig natt kan se ut så här:
 
21-22 Somnar för natten
00 Vaknar och vill äta
02 Vaknar och vill äta - fr.o.m. nu måste man vara väldigt försiktig när de somnat efter de ätit och man ska lägga tillbaka dem i sängen - har man otur (som vi oftast har varje natt) så är det någon av dem som vaknar till och inte somnar om förens 2 timmar senare.
03 Nu kan någon av dem vakna till igen och inte somna om förens de får ligga vid bröstet
04 Nu vaknar den andra gubben som inte vaknade 03. 
 
Sedan håller det på så här tills vi går upp runt kl 7 då Mammi och Pappi är som två lik medans Lillisarna sprattlar och gurglar glatt på filten. Det går åt mycket Caffe Latte på dagarna för att hålla oss vid liv.
 
Häromdagen träffade jag min mamma som tittade på mig utbrast: "Men herregud vad har du varit med om" och syftade på hur sliten jag såg ut. Då hade jag ändå vilat på förmiddagen med Lillisarna, duschat och även sminkat mig dagen till ära.
 
Annat var det för Peppen som i fredags fick visa leg på Systemet. Han måste se otroligt pigg och fräsch ut för att vara 42 år och bara sova 4-5 timmar per natt. Jag undrar om han inte sover ett par timmar varje dag på jobbet fast han säger att han har så mycket att göra.
 
Att påbörja den där träningen på SATS med barnpassning känns verkligen lockande - får man lämna in Lillisarna till Nannyn och sedan smyga ut och hem igen för lite sömn och skita i träningen? Undrar om det finns någon tidsgräns på hur länge Lillisarna får vara inne där eller om det är ok att Peppen lämnar in dem på morgonen innan jobbet och sedan hämtar dem när han slutar - lite som ett dagis ungefär? Barnpassningen är ju ändå från 4 månader och gäller om man är medlem - så vad kan det finnas för hinder? Vi skickar ju givetvis med mat, blöjor etc. 
 
Skämt å sido - Lillisarna är troligtvis på toppen av sin tillväxtperiod och mitt i det fjärde (av sju) utvecklingssprång som inträffar nu runt 4 månader. Det innebär att de är mycket klängiga, ledsna, närhetstörstande, äter och sover dåligt etc. Det har hållit på i 3-4 veckor nu så förhoppningsvis går det över närsomhelst.
 
Här kan ni läsa mer om detta:
http://blogg.alltforforaldrar.se/missjoi/2013/02/18/tillvaxtperiod-och-de-7-sprangen/
 
 
 
 Hollie 4 månader (galet lik morbror och storebror Ante på det här kortet)
 
 
 
 
Pixie 4 månader (är mest lik sig själv)
 
 
 
Taikons ska försöka ta sig ut på promenad - det går åt två svängar med hissen innan vi fått ut hela familjen och alla grejor. Peppen svär högt varje gång som jag släpar upp liggdelarna till vagnen - det är väl en mamma-grej att inte tycka det är så mysigt och fräscht att ha dem ståendes i trappuppgången.
 
4 månaders dagen firade vi med en långpromenad ner på stan för att handla till vår planerade trerättersmiddag som vi skulle bjuda våra fina vänner Kent, Heidi och Lykke på.
 
Till lunch avnjöt vi en tunnbrödsrulle och Pucko på den fashionabla korvmojjen vid NK.
 
Det blev en mycket trevlig kväll med Kent och c/o som hade tagit med sig en rolig och god present från Lakritsroten i form av "Kaffe-Lakrits". 
 
 
 Dessvärre var värdparet som vanligt något disträ och glömde bort att bjuda på detta.
 
Men vi bjöd på galet god mat (om jag själv får skryta) i varje fall. 
 
Förrätt
Créme Ninon med knaperstekt bacon
 
Varmrätt
Kalvstek
 
Dessert
Färska bär med turkisk yoghurt, riven choklad och citroncest
 
 
(Länkar till recept finns längst ner).
 
 
När gästerna lämnat residenset så var det dags för oss att premiära med smakisar till Lillisarna. 
 
Vi hade i veckan bunkrat upp med stans alla läckerheter av sällan skådat slag, såsom Mjölkfri risgröt, katrinplommonpure (bra om det blir stopp i systemet) och potatis- och palsternackspuré. 
 
Sedan var Peppen tvungen att köpa med lite gotti gott till Lillisarna i form av två fruktpureer (pappagris=gottegris). 
 

Lillisarna valde tillslut att börja med gröten. Sagt och gjort, in med en liten sked i munnen eller rättare sagt lirka in en liten plutt gröt i den väldigt stängda gipan. Det var två rätt ointresserade Lillisar så frågan är om de ens förstod att de fick något i munnen, eller fick vi ens in något i munnen? 
 
 
 
Nåväl, vi smakar på varje dag så snart får de väl mersmak på gröten,
annars tar väl Peppen fram sitt Gotti gott :-)
 
Det blev en väldigt fin och mysig 4 månaders dag med våra älskade Lillisar.
 
 
 
Recept:
Créme Ninon:
http://www.recept.nu/johan_jureskog/soppor_och_grytor/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/creme_ninon/
 
Kalvstek:
http://www.recept.nu/per_morberg/varmratter/kott/kalvstek_med_hasselbackspotatis/

Att sitträna en tvilling och all annan dubbelträning

Att ha tvillingar innebär att man måste inneha en hel del uppfinningsrikedom för att lyckas med saker och ting när man är ensam med dem på dagarna. Det går åt en hel del energi till att klura ut hur vi ska göra olika saker och ting så att Lillisarna och jag kan ha en så normal vardag som möjligt.
 
T ex hur sittränar man två bebisar samtidigt? De måste ju få samma chans och lika mycket tid som en enkelbebis skulle ha fått - annars kommer de ju inte kunna sitta förens de är typ 8 månader, gå när de är två år och läsa när de är 10. Så det gäller för Mammi och Pappi att hitta alla hjälpmedel och genvägar som finns. 
 
Så idag kändes det som om att Lillisarna var mogna för att testa Bumbon.
 
En aningens skeptisk Hollie är först ut att testa - en sådär nöjd tjej och hon lyckas tillslut välta sig ur den bakåt - hon är stark vår lilla skatt.
 
Pixie kändes mer som om hon tyckte att den var schysst - dock behöver hon bli mer stadig i nacke och rygg, det var ett rätt jullrigt test.
 
Den kommer att bli perfekt när de vant sig efter lite träning och kanske att vi borde skaffa en till:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vi kämpar också på med att krypträna - dvs ligga på mage. Denna aktivitet har alltid killarna hatat mest av allt. De har stånkat, stönat, gnällt och tillslut illvrålat liggandes stirrandes rakt ner i golvet. Å andra sidan har killarna aldrig krypit heller utan hittat sin alldeles säregna stil hoppandes och släpandes på rumpan istället.
 
Men Lillisarna verkar ändå tycka att det är ok i si så där 3 minuter i varje fall innan de drar i gång sitt sedvanliga gastande. Så det finns hopp om att dessa små töser ändå kanske skulle kunna tänka sig att krypa.
 
 
 
Och så här ser det ut en helt vanlig dag hemma i Stockholm där avsaknaden av både städ- och tvätthjälp nu starkt växer lika fort som tvätthögarna som Lillisarna leker bland samtidigt som Mammi tar sig en kopp kaffe på golvet - riktigt fredagsmys med andra ord.
 
 
Vi har också pimpat Buggan i sin vinterskrud (dvs bytt ut solskyddssufletten). Så nu stoltserar vi med en helsvart vagn vilket är rätt praktiskt med tanke på säsongerna vi ska igenom nu och också hur mycket som vi sliter, släpar och använder vagnen. Jag tycker att den blev väldigt snygg också i helsvart.
 
 
 
 
 

Finbesök gav ursnygg lampa

En söndag för några veckor sedan (glömde publicera inlägget) kom lilla farfar på besök för första gången till oss i Stockholm (han är en flitig anhängare till oss i Skogshuggar-Land). 

Jag tror att Lillisarna hade längtat efter honom då de visade sig från sin bästa sida och gick med på lite gos (nu för tiden är de rätt svårflörtade, de är väl inne i någon mammig period).


Hollie och farfar gosar


Farfar hade med sig den här ursnygga pjäsen som vi fått ärva - tackar :-) Det var en fin och mysig dag med lilla farfar som blev bjuden på rasande goda American Pancakes med lönnsirap och blåbär enligt recept av Leila.

De ska stekas i mycket smör och helst i en gjutgärnspanna.

http://www.leila.se/amerikanska-pannkakor/recept/middagstips/index1,22.htm?id=3701Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0