Barbamamman har kroknat

Denna vecka har verkligen varit så sjukt jobbig både mentalt och fysiskt. Det känns som om min hjärna och min kropp har lagt av totalt nu, de vill inte vara med längre utan är sugna på att Lillisarna kommer ut. 
 
Ryggen och knäna värker dygnet runt, jag har blivit väldigt konstig i humöret både enligt mig själv och enligt Peppen. Jag säger inte så mycket på ett dygn och det lilla jag säger är rätt osammanhängande och obegripligt. Det är som om hjärnan är fylld av gröt. Det bästa vore nog om jag sov dygnet runt nu tills Lillisarna kom ut.
 
Bara att sätta mig på toaletten är som värsta gympasset och då behöver vi springa en gång i halvtimmen. Varför har inte tjejer också en snopp så vi kan stå och kissa när vi är gravida och slippa risken för att knäna ska gå ur led varje gång vi gör ett besök? 
 
Såg en gång något reportage om några som försökte att testa ut en lössnopp för tjejer som vi skulle kunna ha för att kunna stå upp och kissa på offentliga toaletter, den attrappen skulle jag kunna betala mycket för nu 😉
 
Därför har bloggandet legat lite i träda denna vecka då hjärnan verkligen inte har funkat. Veckan har ändå bjudit på lite händelser som jag på något mystiskt sätt har lyckats komma ihåg att dokumentera. 
 
 
Lillisarnas bo står verkligen rakt ut. De har liksom fått till en svit med värsta Sky Viewn 😉
 
 
 
 
På Rising Stars satt hela familjen Taikon bänkade för att se Alve, Kulturskolan och alla lågstadieelever i stan sjunga, dansa och spela teater. Detta år var sista året som någon av barnen var med och också den bästa föreställningen hittills.
 
 
 
 
 
Peppen fick för första gången spontan-hjälp av Alve under helgen. Det behövdes då det ingår lite samfällighetsåtaganden i radhus-gettot vilket inte är Hjärtats bästa favoritsyssla. Två väldigt duktiga killar som gjorde väldigt fint ☺️ 
 

Barbamamman och Alve körde en curlingmatch på kökssoffan. 
 
 

 
I måndags fortsatte Peppen sina köksexperiment. Denna gång var det träning inför audition till Sveriges Mästerkock som Peppen har anmält sig till i höst. Jag är lyxigt bortskämd med att få prova väldigt mycket god mat av min lilla privatkock ☺️
 
 

 
Alve satte tre skott i krysset trots felhookad klubba på Stråkul i onsdags. Hans klass sålde även bröd för att dra in pengar till klassen så Mammi passade på att köpa tillbaka Peppens goda hembakade frallor. Nästa år kan vi skicka med en tjuga direkt istället och slippa bokningen 😉
 
 

 
 Alve pussar Lillisarna hej då ifall att de tittar ut när Hjärtat och Peppen är i Stockholm över helgen.
 
 

Ante klappar magen hej då
 
 
 
 
Peppen, Hjärtat och Lillisarna är på väg att få nycklarna till nya paradiset i Stockholm. På söndag flyttar vi in ☺️
 
 

 
Tårtbakerskan svalkar sig med kallt rosé i värmen från ugnen.
 
 

 
Lillebror in action med smörgåstårtebak inför Dexters dop idag. En ny karriär kanske att slå sig in på☺️
 
 
 
 
Två män, Peppen och Pappa, i sina bästa pr som inte hade mer att ge en fredagskväll när det stod bakning på schemat ute i köket. Deras enda kommentar var att de hade köpt in tjänsten istället ☺️
 
 
 
 
Senaste inköpet från Apoteket = "Pensio-varning"
 
 

Sexappealen är tagen till nya nivåer 4 veckor innan Lillisarna ska komma. Ögonmask, öronproppar och näsplåster... nu är vi riktigt heta 😉

Nya glajjor och kändisar

Normalt sett är jag inget av en skrytande individ, men idag måste jag bara få skryta lite om tre
väldigt roliga saker :-)
 
Min fantastiskt lyxiga morsdagspresent som mina söta killar och Lillisarna fixade.
Och det jättefina kortet som Alve slitigt med - vilka underbara barn jag har :-)
 

 
 
De tyckte inte att mammas kopior för 50 spänn med halvt bortskavt märke passar nu när jag snart ska ut bland civilisationen igen och rulla Lillisarnas flashiga åk. 
 
 

 
Väldigt bra gjort av Lillisarna också att lyckas smita iväg och fixa presenten utan att Barbamamman märkte något ;-)
 
 
Dagens andra skryt är över min fina Peppe som i fredags knep fyra  helsidor i den lokal tidningen genom ett jättefint reportage med snygga bilder om hans nya jobb. Vi är många som är stolta över dig ❤️
 
 

 
 
Och dagens tredje skryt är om min egen blogg som nu finns med lite här och där i bloggvärldens flöden,
b la överst på Tvillingsajtens hemsida! Bra jobbat av mig och Lillisarna :-).
 
 
 

Galen jurist

När man som vi är gifta med 4 barn sedan tidigare äktenskap och har 2 gemensamma Lillisar på väg börjar det bli väldigt struligt med familjejuridiken, i varje fall för oss som har begränsade kunskaper men kanske på något vis kan gissa oss till ungefär vad som gäller. Men gissningar hjälper inte den dagen saker skulle ställas på sin spets.
 
Så tro det eller ej men Peppen & Hjärtat, som i andras ögon har flummat ur totalt redan från dag ett då vi bestämde oss att slå våra påsar ihop med barn på två olika orter och bosatta på en tredje ort, bestämde sig för längesedan att ta professionell hjälp med att få ordning på det familjejuridiska.
Dock är det som vanligt i vår galna familj att en sak som är svår och framförallt väldigt tråkig alltid hamnar sist på agendan.
 
Men för ett litet tag sedan var det då dags att träffa en familjejurist som vi trodde skulle förklara för oss på ett väldigt enkelt "Svensson sätt" hur allt ligger till i vår familjekonstellation om en av oss faller ifrån.
 
Första "varningsklockan" plingade när vi kom in i entrén och hälsades välkomna av en strikt herre med "det vore bra om ni kan ta på skoskydd för städerskan tycker inte om att man går inne med skor".
 
Peppen och jag tittade på varandra och drog på skoskydden utan protest.
Blickarna vi bytte där sade att det inte är någon idé att vi utbyter någon mer ögonkontakt detta möte för då kommer vi brista ut i asgarv båda två.
Tror att med tanke på den strikta herrens timpenning så klarar nog hans städerska av att klienterna har skor på sig inne - eller var det han själv som städade?
 
Jag som höggravid frågade sedan om jag kunde få låna toaletten, man är ju konstant kissnödig när två Lillisar har skaffat samma intresse som sina stora syskon, att hoppa. Inte på studsmattan då som de övriga utan mammas kissblåsa är ett perfekt substitut.
 
Den strikta herren pekade demostratívt på ett tiotal lappar som var uppsatta här och där med att det varit en vattenläcka i huset och att toaletten fungerade inte.
Men "gästvänlig" som han var så rekommenderade han, som han uttryckte det "en väldigt fräsch toalettautomat nere på torget, det är bara att lägga i ett mynt och hoppa in". Super fräscht? NOT!
Kände genast att min kissnödighet inte var så farlig.
 
Han satte sig sedan bakom sitt gigantiska skrivbord och började en föreläsning som en gammal...öh jag vet inte vad, men han pratade inte riktigt vårt språk kan man väl säga.
 
Så fort vi ställde någon enkel fråga så blev han nästan arg för att vi inte förstod.
Tillslut kom jag på den "geniala idén", jag skyller på Peppen ;-)
Så när vi inte förstod så sa jag att han måste förklara mer enkelt för att Peppen är inte så bevandrad i den juridiska världen. Tror ni Peppen slängde ett par skarpa blickar på mig?
 
Dock lös det hela igenom när jag själv kollrades bort i alla varianter som man kunde göra och helt plötsligt slänger ur mig en riktig "Blondin-fråga" Då spänner juristen ögonen i mig - om blickar kunde döda.
 
Där någonstans tappade jag koncentrationen och flippade ur. Så när han drar ett upplägg för oss hur man kan göra med äktenskapsförord och testamente slänger jag ur mig full i skratt till Peppen:
"Ja om vill du bli rik med det här upplägget kan du ju ha ihjäl mig ikväll" och asgarvar.
Jag ser hur generad Peppen blir över mitt spontan-förslag och juristens reaktion ska vi inte tala om - han dödade mig en andra gång med blicken.
 
Tiden för mötet var slut och vi skulle tacka för oss.
 
Då blev den galna juristen helt manisk och skulle kränga på oss äktenskapsförord och testamente och började rabbla vad som skulle stå i dem och priser för hela kalaset hit och dit. Vi hann aldrig notera allt men med lite överslagsräkning skulle den övningen som tog honom 45 minuter i mötestid och sedan kanske 1-2 timmar för att skriva dokumenten, kosta oss minst 10 tusen.
Gudskelov fann vi oss i situationen och bad om att få återkomma när vi funderat igenom alla varianter av upplägg. Vi har fortfarande inte återkommit.
 
Sedan skulle juristen ha betalt, tror ni han fakturerade eller tog kort?
Icke sa Nicke, så det var bara för Peppen att jobba ner till närmsta bankomat på gatan för att kunna lösa ut oss.
 
Vi har väl aldrig garvat så mycket som vi gjorde när vi kom ut från den galna juristen - det var nog det sjukaste möte vi varit på med tanke på att vi hade en viss förväntan över vem det var vi skulle träffa.
 
Det hela slutade dock ändå förhållandevis bra, juristen hade inte ihjäl mig, jag lyckades undvika att kissa ner mig, vi smutsade inte ner hans golv och vi har nog trots allt greppat vad som gäller och vad vi behöver göra med det juridiska.
 
Den eminenta uppgiften att upprätta dokumenten har nu hamnat på mitt bord, risk föreligger att den kommer ligga där ett tag. Så sjukt tråkigt jobb att göra. 
 
Men Peppen, det finns en kille som kan motivera mig ;-)
 
 
 

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0