Förkylningens fördelarAtt vara en sjuk Mammi och samtidigt ta hand om två små är en galen prestation vilket ger Lillisarna fördelar i vad man får leka med när dagen lider mot sitt slut, när Mammis krafter är borta för längesedan och vi väntar på avlösning (Peppen).

Mammi kammade in den fjärde förkylningen på två månader igår - så segt att inte riktigt hinna pigga på sig innan det är dags igen. 

Då var smekmånaden till ända

8 månader fyllda förra veckan och full fart i dubbel bemärkelse. 

I helgen lossnade det för vårt lilla yrväder Pixie och kryptekniken är nu fulländad. 

Så nu är det slut på sötebrödsdagarna för Mammi som numera iklär sig löparkläder det första hon gör på morgonen för att vara rätt utrustad inför dagens utmaning - att försöka genom "split vision" hålla koll på två blixtsnabba, finurliga små sötnosar med smaka, känna, klämma och välta som daglig sysselsättning.

Ett mer eller mindre mission impossible - och snacka om gratis träning - Beach 2015 känns ändå som en uppnåelig dröm😊

Själv är bäste dräng

Nu har vi äntligen lokaliserat Pixies problem med att vakna var 20: e minut hela nätterna. Hon har troligtvis det som kallas Gastroesofagal reflux som i korta drag betyder att den övre magmunnen inte är färdigutvecklad vilket innebär att barnet kräks mycket och lätt och när barnet ligger ner i plant läge får det sura uppstötningar (halsbränna) vilket leder till sömn-, mat- och viktproblem. 

Som av en händelse så upptäckte vi att det är det som är problemet. Vi höjde huvudänden på Lillisarnas sängar när de var vrålförkylda. Och helt plötsligt sov Pixie flera timmar i sträck utan att göra ett knyst ifrån sig fast hon var sjuk. Den Googel-beroende mamman surfade genast sida upp och ner och hittade information som matchade min lekmanna-diagnos som också nu har bekräftats av BVC.

Lilla lilla gumman har haft det jätte tufft och inte kunnat komma till ro och sova någonsin. Det är väldigt konstigt att ingen läkare eller sköterska ens har kunnat komma på att det kanske är det som har stört hennes sömn efter alla besök och samtal vi haft om sömnsvårigheter på BVC. 

Säger det igen som jag alltid sagt "Själv är bäste dräng"😂

Visst, vi har inga himmelska nätter ännu, men det går åtminstone 2-3 timmar mellan att Lillisarna vaknar men vi är på rätt spår 😊

Sedan har vi Äntligen lyckats att få Lillisarna att ta napp - så skönt att få dem att komma till ro snabbt och också en ljuddämpare i vardagen. Ingen kan nog ens föreställa sig hur det är när två bebisar skriker samtidigt, det är helt galet.

Nu kanske vi får lite mer sömn än 2-3 timmar per natt så vi kan börja fungera som normala människor och som en normal familj igen - välkommen tillbaka livet!


En go och glad Pixie

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0