Bocuse d'or 2014

De flesta dagar hemma som sjukskriven och höggravid är sjukt tråkiga och osociala. Men ibland så kommer det en liten solglimt i vardagen och lyser upp, som torsdags :-) 
 
Då fick jag återigen inträda i min roll som Peppens sällskapsdam på hans tjänsteresor, eller rättare sagt jag är med för att det inte ska vara för långa avstånd mellan oss om Lillisarna kommer på att dyka ut och får den fina förmånen att vara med om lite roliga grejer.
 
Så i torsdags drog vi iväg till huvudstaden och Bocuse d'or 2014. En fantastisk dag för oss båda som har mat som ett av våra stora intressen.
 
Det var så himla roligt att få se dessa alla dessa mästerkockar från hela Europa live, hur de arbetade och vilka galna kreationer de slutligen presenterade. 
 
Det mesta såg inte ut som mat utan mer som små bakverk och praliner. 
 
 

 
Mest fascinerande var publiken. Vi trodde båda att det kanske var en lugn och seriös tillställning, lite i stil med en tennismatch. Men det var helt tvärtom, som värsta sportmatchen med flaggor, vimplar, ballonger, trumpeter och tromboner.
 
 
Myllymäki och hans team in action
 
 
 
Och mitt i allt Prinsen som hejarklacksledare :-)
 
 
 
 
Uppläggningarna var heller inget som man slänger ihop själv hemma en lördagskväll.
Mest fascinerande var Finlands uppläggning av kötträtten.
  
 
Varvat med tävlingen var vi inne på GastroNord & Vinordic, en fackmässa för hotell & restaurangbranschen. Väldigt roligt och otroligt mycket gott passade vi på att provsmaka.
Att vi fick frottera oss med lite kändisar blev ju pricken över i:t, Leif Mannerström, Edward Blom, Carina Brydling m.m.
 
 
Det var första gången vi var där men absolut inte den sista och det är inte så tokigt att vara en höggravid sällskapsdam :-)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0