Lillisarna 37 veckor fullgågna - nu är ni varmt välkomna ut till oss andra

Idag har det gått 37 veckor och är bara tre veckor kvar tills de kommer, så himla skönt! 
 
Nu är all vaken tid mest en transportsträcka tills Lillisarna vill komma, men ibland blir jag rädd för att jag inte njuter fullt ut varje sekund som de är kvar där inne. Det är ju trots allt sista gången i mitt liv som det växer små Lillisar i magen och det är sista stunderna i livet där jag får vila hela dagarna och inte göra någonting utan dåligt samvete :-)
 
Och det är sista gången som vi får ha den där pirrande väntan och längtan efter något som vi absolut egentligen inte kan föreställa oss vad det är. Det är sista gången vi får ligga och fundera på vem Lillisarna är lika, vilken ögonfärg de har, har de Peppens ungerska kran eller Hjärtats potatis till näsa?
 
 

 
Magis vecka 37
 
 
Dagens Magis är fullkomligt gigantisk, ser rätt grotesk ut med alla blodådror kors och tvärs och peppar, peppar än så länge har vi klarat oss utan en endaste bristning:-) 
 
Galet med tanke på hur mycket skinnet har töjt sig. Men det sägs att bristningar har något med hormoner att göra och är ärftligt. Så tack mamma och pappa :-) För en gångs skull har Hjärtat fått ärva något bra gällande huden som annars alltid är snustorr, får lätt eksem och aldrig blir så där läckert gyllenbrun - tur att Peppen är färgblind och att det finns Brun-Utan-Sol ;-)
 
I måndags var vi på återinskrivning och tillväxtkontroll på Mama Mia i Stockholm. Skönt att vara tillbaka hos dem, framförallt eftersom de har helt andra rutiner och kompetens på att göra ultraljud på tvillingar. 
 
Summa sumarum var när Mama Mia fick våra värden från Skogshuggarland var att 1:an och 2:an måste ha blivit ihopblandade i mätningarna av Landstinget (som vi alltid trott).
 
Det finns ingen möjlighet att det hoppar så i värdena mellan 1:an och 2:an och mellan varannan mätning.
Då skulle tvåan ha växt med 750 g på de två senaste veckorna nu medans 1:an bara växt med
knappt 100 g. 
 
Flödesmätning av navelsträngarna gjordes också och det var fin fina värden som vi fick, ruggigt vad bra vi är Lillisarna och jag:-)
 
Nedan visar vecka, vikt och avvikelse i procent mot ett enkelt-foster:
 
Vecka      Vikt 1:an            Vikt 2:an
26+2         892 g (-10%)     895 g  (-9%)
29            1100 g (-17%)   1200 g (-10%)
31            1682 g (-3%)     1491 g (-14%)
32+2        1745 g (-13%)   1827 g (-9%)
34+1        2262 g (-6%)     1973 g (-18%)
36+1        2358 g (-16%)   2723 g (-3%)
 
1:an ligger med sitt lilla huvud längst ner bakom blygdbenet nu så att göra ett ultraljud av henne är som värsta pinan, det gör så himla ont för de får trycka och dra med den där ultraljudsmackapären för att gå tag i huvudet på henne. Men det är en bra smärtövning till förlossningen :-) Hon kan inte ändra läge längre, så nu kör vi på vaginalförlossning så länge Barbamamman och Lillisarna är friska och krya.
 
2:an däremot är en nog familjens kommande lilla busfrö. Nu ligger hon med huvudet rakt upp bland revbenen, kroppen är böjd som ett S och benen ligger som en fällkniv rakt upp. Hon kommer nog ta sig ut med fötterna före om inte läkarna lyckas lura runt henne under förlossningen. 
 
Nu är vi startklara Peppen, Hjärtat och Lillisarna - frågan är bara om det blir Skogshuggare eller Prinsessor i kungastaden :-)
Helene
2014-06-07 @ 23:32:57

Så grymt bra jobbat!!!!

Svar: Tack :-) Alla hejarop värmer mig väldigt mycket just nu när det känns som mest tröstlöst och att tiden sniglar sig fram. Kram
mamadeluxe.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0