Lillisarnas otroligt dåliga nätter

Nu har våra fina små smulor hunnit bli 5 och en halv månad. Tiden har verkligen gått i en rasande fart. Och de senaste två månaderna har vi befunnit oss i som en dimma, ett töcken av grötighet, där kroppen och knoppen bara har orkat med att göra det bara absolut mest nödvändiga och knappt det. Allt extra utanför ramen och planen har verkligen känts som att bestiga Mount Everest för Peppen och Hjärtat. 
 
Vi hamnade i en ond cirkel för snart två månader sedan med Lillisarna nattetid som bara fick sämre och sämre nätter. Där de tillslut avlöste varandra med att vakna flera gånger i timmen mellan 23-05 och hade väldigt svårt att somna om.
 
All vår tid och energi har uppslukats av det jävelusiska projektet att försöka vända karusellen för att få någon form av vettiga nätter igen så vi klarar vår vardag.
 
Vi har provat ett ät- och sovschema som vi fick av BVC där vi dagtid fram tills kl 23-24 endast gav Lillisarna mat varannan till var tredje timme. Efter detta skulle de klara sig utan mat i 4 timmar vilket innebär att nästa mål är tidigast kl 03-04. Och efter detta mål ska de klara sig 3 timmar, vilket innebär nästa mål är tidigast kl 06-07.Sedan så "hoppar man på" dagschemat igen med mat varannan till var tredje timme, allt efter vad Lillisarna efterfrågar.
 
Och att få Lillisarna att somna om mitt i natten utan att äta har varit en sjukt tuff utmaning, frågan är om det ens är möjligt?
 
De är två som har en tendens att väcka varandra när de skriker och gapar och i en trea från 1800-kallt där det är rätt lyhört och svårt att separera dem från varandra så det blir ingen direkt lugn och ro.
 
Vi har provat att buffa dem i rumpan när de ligger kvar i sängen för att hjälpa dem att komma till ro. Vi har provat att sätta dem i babysittern och gunga dem till sömns för att sedan försöka lyfta över dem till sängen igen. Vi har provat att amma dem till sömns, vi har provat en mer "human variant" av 5-minuters metoden, vi har provat att proppa dem fulla av bröstmjölk, mjölkersättning och gröt, vi har provat att lägga dem när de är så trötta så de i princip står och sover (om de nu kunde stå), vi har provat att ge dem så lite sömn som möjligt dagtid för att de ska vara trötta till natten, vi har provat att strunta i att synka dem, vi har provat att synka dem, vi har provat och provat och provat...nu efter två månader är det nog bara för oss att erkänna oss besegrade, 
 
Lillisarna vs Päronen 2-0
 
Det är nog bara att acceptera läget, att vi fick Lillisar som är vakna nätterna igenom och eftersom de är två så blir det dubbelt så många gånger vi blir väckta och dubbelt så länge vi hålls vakna.
 
Just nu har vi hittat en lösning som ändå håller oss precis ovan vattenytan, så vi får ihop åtminstone 4-5 timmars sömn varje natt. Tre timmar ska Lillisarna klara sig utan mat på natten. Tills tre timmar har gått buffar vi dem i rumpan liggandes kvar i sängen. Rent praktiskt innebär det att man kanske får sitta där på sängkanten mitt i natten ett par timmar när de inte somnat om.
Dock har de fått en ny knepig vana och det är när de vaknar runt fem på morgonen så är det inte säkert att de somnar om, då blir dagen väldigt lång för Lillisarna och Mammi.
 
Sista lösningen kan vara att sluta med amningen, men för att fixa det jätteprojektet behöver vi vara två hemma dygnet runt ett tag för att ta hand om Lillisarna. De kommer nog att bli väldigt ledsna och klängiga tills de vant sig av - helt omöjligt att fixa själv utan att stryka med av psykisk utmattning på köpet. Så möjligt att vi ska göra ett försök under julledigheten, om de inte väljer att sluta själva innan - vilket är ytterst osannolikt då dessa två filurer är två riktiga "puppisar" och de har bara tre veckor på sig.
 
Därav frånvaron här på bloggen, men nu ska jag försöka samla kraft igen till att hålla den uppdaterad.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0