Påskhelgen i Stockholm

Eftersom vi hade en barnledig helg och abstinensen infann sig i Stockholms-tarmen så passade vi på att tillbringa påskhelgen i vår favvo stad. Det var också läge med tanke på att Barbamamman snart kanske är så orörlig så det blir svårt att komma iväg på tu man hand eller så kanske Lillisarna kommer på att de ska titta ut :-)

 

 

Som vanligt hade Familjen Spontan inte bokat något boende utan efter en halvtimmes surfande på Långfredagens förmiddag så var hotellet fixat, bara att packa, hoppa in i bilen och dra. Tror knappast att det kommer gå så smidigt när Lillisarna väl är ute om det inte från början lär sig fixa sin egen packning :-)

 

 

Hotellet var ett av de bästa som vi bott på i Sverige. Med fantastisk service, mitt i stan, fräscht och modernt, 5 stjärnigt, gudomlig ekologisk frukost där man får beställa så mycket Latte, Cappucino etc. man vill, tallriksservering på det varma och en gigantisk färskpressad juicebuffé, rena himmelriket för en med gravid cravings på juice :-) Och allt för nästan "inga pengar alls" om man jämför med andra likvärdiga hotell i Stockholm. Vi gav 1400 kr per natt inkl. frukost, jämfört med Grand som skulle ha 3300 kr per natt. Vi kan varmt rekommendera Nobis Hotel och kommer garanterat använda det själva om vi skulle behöva någon gång.

 

 

 
 
 

 www.nobishotel.se

 

 

Middagen på långfredagen spenderades på Trattorian på Kungsholmen, en av Melker Anderssons restauranger. Jag har varit där tidigare så det var väldigt roligt att få ta med Peppen dit.

Halva upplevelsen med Melkers restauranger är ofta inredningen, så även här där hela restaurangen är överdådigt pimpad i smakfull stil som en äkta italiensk Trattoria. Maten är sjukt god och vi kan tipsa om att man istället för en traditionell trerätters beställer in flera smårätter som man delar på så att man får chansen att smaka på så mycket som möjligt.

 

Det enda negativa är att de återigen inte lyckas hålla den alkoholfria ölen riktigt väl kyld.

Annars är ett besök hit något som vi verkligen kan rekommendera.

 

 
 
 

https://trattorian.se

 

 

Då hela helgen bjöd på otroligt fint väder så spenderades dagarna i vår favoritpark Humlegården. Det är väl iofs för övrigt det enda stället som Barbamamman lyckas släpa sig fram till med tanke på sammandragningar, foglossningar och den nya krämpan smärtor i knäna ;-)

 

 
  

Humlegårds-selfie

 

 

Påskaftonens middag gick av stapeln återigen hos Melker Andersson, denna gång på Miss Voon, en asiatisk inspirerad restaurang. Restaurangen är helt ok om man gillar asiatiskt, men det är inte Melkers bästa.

 

Här tipsar vi att man håller sig till fisk- och skaldjursrätterna som är fantastiska. Kötträtterna är inte riktigt deras grej, den ena kötträtten vi tog in var väldigt liten för 150 kr och den andra var

alldeles för "well done".

 

Gillar man asiatiskt, fisk och skaldjur kan vi varmt rekommendera ett besök hit.

 

Håll dock koll på vad ni får betala för kolsyrat vatten. Vi fick ingen upplysning om att detta kostade och när notan väl kom in skulle de ha 70 kr (!) för knappt en liter vatten.

Skärpning Melker! Hutlöst att ta så mycket betalt för något du gör i din kolsyremaskin för max 1 krona.

Dock påtalade vi detta och blev krediterade 70 kr :-)

 

 
 
 

https://missvoon.se

 

 

 

På påskdagen passade vi på att träffa kära syster och hennes fina familj.

 

 

 
 
 

Helt plötsligt drabbades Peppen av "Boandet-syndromet". Det borde drabba den gravida men som jag har nämnt tidigare så har jag och Lillisarna bestämt att vi hoppar över det där med boandet, det är inte riktigt vår grej. Vi satsar på att vila oss i form istället :-)

 

Peppen och Märsta-Jimmy smidde i varje fall storartade snickarplaner där det ska byggas en terrass i Skogshuggar-land och även lite snabbt och enkelt slänga upp en vägg i nya lägenheten så att Lillisarna ska få ett eget kryp in. Det ska bli spännande att se när byggprojekten är klara och jag lovar att ta hand om markservicen med kall öl åt mina favoritmän ;-)

 

 

 

Påskdagens middag var inte det enklaste att få ihop, vi är alldeles för spontana för att passa in i Stockholms "Söndag=stängt-på-de-flesta-restaurang-rutiner". Men efter ett planlöst körande i hela Vasastan och City landade vi tillslut på en av våra favoritrestauranger Nybrogatan 38.

 

Här serveras sjukt god mat i en härligt avslappnad miljö till en billig peng. Var dock ute i god tid och boka bord. De gånger vi varit två har de inom 10 minuter lyckats lösa bord till oss,

men är man fler kan det blir krångligare.

Vi kan verkligen varmt rekommendera denna restaurang, de kommer att få många fler besök av oss.

 

 
 
 

www.nybrogatan38.com

 

 

Vi passade också på att fixa lite Lillissaker i helgen när vi ändå var på turné.

Fyra stycken kompletta och fräscha spjälsängar på Blocket lyckades vi komma över för endast 1600 kr.

Peppen var väl så där nöjd kan jag väl säga när jag guidade in honom i Västerås värsta bostadsområde för att förvärva en av sängarna. Dock kan han glädjas över att han har en sån ekonomisk fru och att han även lyckades komma därifrån med livet i behåll ;-)

Kamprad ville ha totalt 5200 kr för exakt samma sängar, dessutom hade Peppen knappast överlevt ett varv på IKEA ;-) 

Undrar vad jag ska göra med de 3600 kr jag sparade in på den övningen? Michael Kors ligger risigt till. Nä hä...jag är sjukskriven och borde då tänka ekonomiskt, vilket också är sjukt tråkigt ;-)

 

 

Under helgen fick Peppen stora problem med statyn bredvid Operan. Han fick för sig att det var en gubbe som var utklädd till något och stod där för att tjäna pengar. Efter tredje kvällen på raken fick vi gå in på 7-eleven bredvid och fråga om det var en staty eller en riktig gubbe. Snacka om att butiksbiträdet asgarvade åt oss när vi gick ut därifrån. Peppen trodde fortfarande inte att det var en staty utan var tvungen att gå fram och känna på den.

 

Ibland undrar jag om vi, Peppen och Hjärtat, verkligen finns på riktigt ;-)

 

 
 
 

Jag kan för övrigt nämna att jag googlade som vanligt, vilket jag gör alldeles för ofta enligt Peppen.

Denna staty är en avbild av Margareta Krook, så långt ifrån gubbe och levande man kan komma ;-)

 

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0