IKEA vs Blocket

Efter 3 veckor i Skogshuggar-Land drabbades vi av Stockholms abstinens och insåg samtidig att det här nog kan vara den sista helgen på väldigt länge som vi har att spendera på tu man hand, snart kan ju Lillisarna dyka upp närsomhelst egentligen. Så vi passar på att spendera påskhelgen i Stockholm och samtidigt fixa de sista grejorna till Lillisarna.
 
Resan började igår med att vi gjorde ett stopp på IKEA i Västerås för att köpa två spjälsängar och diverse tillbehör. När det höggravida Hjärtat fullkomligt har släpat sig runt ett varv i Kamprads labyrint med små sammandragningar, molande värk och rätt stora smärtor från svank och bäcken men ändå är på gott humör så säger Peppen:
 
"Det här var precis vad jag klarade, skönt att vi är vid kassorna".
 
Ja alla har vi olika toleransnivåer och återigen, det är nog tur att det är Hjärtat som är gravid och ska föda och inte Peppen. Undrar hur det kommer att gå för honom på förlossningen när han hårfint klarar ett varv på IKEA i max en timme ;-)
 
I vilket fall som helst så får Hjärtat som vanligt en spontan tanke och kommer på när Peppen har samlat ihop och staplat spjälsängar att vi kanske inte behöver köpa nya utan kanske kan hitta på Blocket istället. Snäll som Peppen är går han med på Hjärtats blixtidé, kanske mest för att han har blivit en mycket mer ekonomisk man sen vi träffades :-) Men när man ska köpa en uppsättning med fyra av allting
(2 barn och 2 boenden) så gäller det att tänka till vad man lägger stålarna på. 
 
Sagt och gjort när vi sitter i bilen surfas det hej vilt efter två spjälsängar och jag kan väl inte mer än säga att vi är det mest spontanaste paret i Sverige för när vi fortsätter vidare mot Stockholm får vi svar från ett par i Upplands-Bro att de har en säng att sälja, två avfarter längre fram på E18. Bara att svänga av och 5 minuter senare har vi förvärvat den första av 4 begagnade sängar, i mycket gott skick och för en tredjedel av priset som Kamprad skulle ha för sin splitt nya.
Jäklar vad bra vi är på Blocket måste jag säga :-)
 
 
 
Och nu fortsätter jakten på Blocket efter ytterligare 3 sängar till och lite diverse annat
som funkar lika bra att köpa begagnat som att köpa nytt :-)
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0