Sömnbrist!!!

Nu lider vi av stor sömnbrist - jag & Peppen!
 
Efter att Lillisarna har sovit skapligt på nätterna hittills med några undantag, så har de nu hamnat i en riktigt ond cirkel.
 
Förut somnade de på kvällen vid kl 21, vaknade sedan för att äta vid 01-02 på natten, vaknade igen för mat runt 04 och vaknade för "god morgon" vid 07-08 på morgonen. Alla vakna gånger så åt Lillisarna bra och somnade sedan om igen inom en halvtimme. Så det fungerade ändå ok för oss.
 
Men nu senaste veckan så somnar de på kvällen vid kl 21, vaknar sedan vid 00 för mat, äter och somnar om snabbt, vaknar sedan igen vid 02 och igen vid 04 och sista gången vid 07. Nu äter de inte bara längre utan oftast är det någon av dem som inte kan somna om förens efter 1-2 timmar.
 
I natt tog de priset, då somnade de vid 21.30, vaknade vid 01.48 (väldigt bra av dem..) men så vägrade Pixie att somna om utan var vaken i en och en halv timme, hon somnade tillslut vid halv fyra.
 
Halv fem vaknade Hollie som sovit som en stock under tiden Pixie var vaken. Vi väcker då Pixie för att försöka synka dem. Båda äter och somnar om gott....trodde vi...Hollie börjar strejka efter 5 minuters sömn och är sedan vaken fram till 05.30. Kl 06.30 ringer klockan, det är bara att gå upp med de andra barnen som ska till skolan.
 
Kl 07.00 vaknar Pixie igen. Hollie får jag liv i vid 07.30, men det är knappt - hon är i princip medvetslös.
 
Sedan börjar en fin fredag för Peppen, mig och Lillisarna som är totalt osynkade. Jag försöker att hålla liv i Pixie nu på morgonen som tillslut somnar av sig själv i babysittern utan att jag behöver gunga. Hollie är då vaken en stund till. När jag tillslut får Hollie att somna så vaknar Pixie inom en minut Hon får vara vaken en stund innan jag väcker Hollie för att återigen försöka synka dem.
 

Nu sitter vi här, jag och tjejerna och stirrar paralyserat på TVn med urtrötta ögon och smått illamående av trötthet med en hjärna som har lagt av för längesen - Pixie är hur trött som helst, på dåligt humör och skulle behöva sova. Hollie är hur pigg som helst och är på dåligt humör för att jag är för trött för att aktivera henne. Det finns inte en chans att synka dem. Och nu medans jag skriver detta inlägg så har Pixie somnat igen medans Hollie har tefats-stora pigga ögon. Klockan är bara 11, det blir många Caffe Latte för mig idag.
 
Och på jobbet sitter Peppen och mår säkert lika dåligt han. Det här blir en tuff fredag för familjen - vi måste försöka att ta igen sömnen i helgen för nu är det osannolikt tufft när det är två som strular på nätterna och vid helt olika tillfällen.
 
Hur huset ser ut ska vi inte tala om, middagen från igår står fortfarande på köksbänken, i hallen ligger det drivor med tvätt eftersom Lillisarna verkar har riktigt strul med sina magar igen och bajsar på sig flera gånger om dagen. Jag själv har inte duschat på två dagar och igår glömde jag borsta tänderna (måste ta det idag).
 
Läste på nätet att bebisar kan komma in i sin 4:e utvecklingsperiod redan när de är runt 14 veckor (har man tur inträffar det inte förens vid 18 veckor och håller då på endast en vecka), med bland annat dålig sömn som följd. Troligtvis är det nog det som nu har hänt. Tack! Då får vi 4-5 veckors sömnstrul istället för en vecka - varför händer det oss som har tvillingar?
 
Summa sumarum fick vi nog ihop 5 timmars sömn i natt som alla andra nätter senaste veckan - Varför fick vi tvillingar som inte sover samtidigt på nätterna?

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0