Lillisarna 6 veckor

I går blev våra små älskade hjärtan 6 veckor gamla. Usch vad tiden går fort. Det känns som om det var igår vi åkte glada och förväntansfulla till Karolinska. Och nu är det som om det aldrig har funnits ett liv utan Lillisarna.
 
 
Nu har vi fått deras första leenden. Mormor och pappa kammade in Hollies under förra veckan och jag Pixies dagen efter. Den här veckan har de varit sparsamma på leenden - kan det bero på att vi är i Skogshuggar-land ;-)
 
Dagarna med Lillisarna rullar på i en rasande fart. De gör absolut inget annat än äter, sover och skiter (på ren svenska). Det är helt galet med tvillingar, inget vi kunde ens fantisera om, det är alltid någon som gastar och sedan så eldar de upp varandra, är den ena ledsen så blir oftast den andre det med. 
 
Vi verkar också fått lite otur med att båda har känslig mage, de verkar reagera på det mesta jag äter o som är lite kryddigt - det är två riktiga fis-fior vi har, de pruttar och låter som en fullvuxen karl ;-). Så nu håller jag mig ifrån allt starkt, lök av alla de slag, choklad, tomat, jordgubbar och kör även laktosfritt. Mao börjar maten smaka rätt lite nu för en som gillar hetta o mycket smak. 
 
De äter också varierat ofta, ibland går det upp till tre timmar mellan målen men oftast vill de ha mat varannan timme. Det är också rätt svårt att se till att de äter ordentligt de gånger vi får väcka dem för att de ska vara synkade med varandra. Den vi väcker slumrar oftast till och äter rätt dåligt vilket medför att den sedan vaknar efter max två timmar och vill äta igen, då är det den andre vi får väcka och som sedan slumrar till utan att äta ordentligt och så vaknar den sedan efter max två timmar. Så kan det rulla på sedan en hel natt, så oftast blir det rätt dåligt med sömn för Peppen och Hjärtat.
 
Är vi sedan i Skogshuggar-land med de andra barnen är det inte helt lätt att ta sig en tupplur mitt på dagen, eller rättare sagt det är omöjligt. 
 
Våra dagar rullar ändå på bra och vi lyckas ha ett hyfsat normalt liv där vi fortsätter som vanligt att göra de saker som vi tycker är roligt och Lillisarna hänger snällt på. 
 
Förra veckan var vi och campade hos mormor och morfar ett par nätter. Sedan var vi ett par dagar ute på Älgö där vi hittade ett perfekt litet mysigt havsbad dit det är kalas att ta med barn och framförallt Lillisar som vill ha skugga (detta kommer nog vara ett av våra favoritställen på sommaren). 
 
 
 
Peppen och Lillisarna campar
 
 

 
Många gosiga timmar blev det i mormor och morfars famnar.
"Win-Win-Win-dagar" = 
Mormor/Morfar nöjda-bebisar nöjda-föräldrar fick vila ;-)
 
 
 
Barnbadet på Älgö
 
 
 
Baddagar i Skogshuggar-land med farfar som ger oss ovärderlig hjälp med alla barnen:-)
 
 

En något skeptisk Pixie provar nya solhatten :-)
 
 

 
En svettig Alve har anammat Mammis favorit-aktivitet = löpträning :-)
Mycket bra inför kommande hockeysäsong!
 
 
 
De stora barnen har lite mer krav på sig nu att hjälpa till med det mesta och att ta mer ansvar, något som vi varit lite slappa med tidigare och något som inte alltid är så populärt. Men utan deras hjälp skulle vi slita ihjäl oss med att snurra runt familjen Annorlunda.
 

Lillisarnas första restaurangbesök med farmor på en av pappas restauranger
- det gick smällfint så det kanske är två gourmet-brudar vi fått :-)
 
 
Det går att göra en hel del med två nyfödda tvillingar, man får ta dagen som den kommer och göra sakerna på Lillisarnas villkor :-)

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0