Lillisarnas 4 månaders dag!

Hipp hipp hurra, vi fyllde 4 månader i lördags!
 
Dagen började mitt i natten någon gång runt kl 02 när Hollie bestämde sig för att inte somna om utan vara vaken nästan 2 timmar. Grrrr....Lillisarna sover verkligen uruselt på riktigt nu förtiden. En vanlig natt kan se ut så här:
 
21-22 Somnar för natten
00 Vaknar och vill äta
02 Vaknar och vill äta - fr.o.m. nu måste man vara väldigt försiktig när de somnat efter de ätit och man ska lägga tillbaka dem i sängen - har man otur (som vi oftast har varje natt) så är det någon av dem som vaknar till och inte somnar om förens 2 timmar senare.
03 Nu kan någon av dem vakna till igen och inte somna om förens de får ligga vid bröstet
04 Nu vaknar den andra gubben som inte vaknade 03. 
 
Sedan håller det på så här tills vi går upp runt kl 7 då Mammi och Pappi är som två lik medans Lillisarna sprattlar och gurglar glatt på filten. Det går åt mycket Caffe Latte på dagarna för att hålla oss vid liv.
 
Häromdagen träffade jag min mamma som tittade på mig utbrast: "Men herregud vad har du varit med om" och syftade på hur sliten jag såg ut. Då hade jag ändå vilat på förmiddagen med Lillisarna, duschat och även sminkat mig dagen till ära.
 
Annat var det för Peppen som i fredags fick visa leg på Systemet. Han måste se otroligt pigg och fräsch ut för att vara 42 år och bara sova 4-5 timmar per natt. Jag undrar om han inte sover ett par timmar varje dag på jobbet fast han säger att han har så mycket att göra.
 
Att påbörja den där träningen på SATS med barnpassning känns verkligen lockande - får man lämna in Lillisarna till Nannyn och sedan smyga ut och hem igen för lite sömn och skita i träningen? Undrar om det finns någon tidsgräns på hur länge Lillisarna får vara inne där eller om det är ok att Peppen lämnar in dem på morgonen innan jobbet och sedan hämtar dem när han slutar - lite som ett dagis ungefär? Barnpassningen är ju ändå från 4 månader och gäller om man är medlem - så vad kan det finnas för hinder? Vi skickar ju givetvis med mat, blöjor etc. 
 
Skämt å sido - Lillisarna är troligtvis på toppen av sin tillväxtperiod och mitt i det fjärde (av sju) utvecklingssprång som inträffar nu runt 4 månader. Det innebär att de är mycket klängiga, ledsna, närhetstörstande, äter och sover dåligt etc. Det har hållit på i 3-4 veckor nu så förhoppningsvis går det över närsomhelst.
 
Här kan ni läsa mer om detta:
http://blogg.alltforforaldrar.se/missjoi/2013/02/18/tillvaxtperiod-och-de-7-sprangen/
 
 
 
 Hollie 4 månader (galet lik morbror och storebror Ante på det här kortet)
 
 
 
 
Pixie 4 månader (är mest lik sig själv)
 
 
 
Taikons ska försöka ta sig ut på promenad - det går åt två svängar med hissen innan vi fått ut hela familjen och alla grejor. Peppen svär högt varje gång som jag släpar upp liggdelarna till vagnen - det är väl en mamma-grej att inte tycka det är så mysigt och fräscht att ha dem ståendes i trappuppgången.
 
4 månaders dagen firade vi med en långpromenad ner på stan för att handla till vår planerade trerättersmiddag som vi skulle bjuda våra fina vänner Kent, Heidi och Lykke på.
 
Till lunch avnjöt vi en tunnbrödsrulle och Pucko på den fashionabla korvmojjen vid NK.
 
Det blev en mycket trevlig kväll med Kent och c/o som hade tagit med sig en rolig och god present från Lakritsroten i form av "Kaffe-Lakrits". 
 
 
 Dessvärre var värdparet som vanligt något disträ och glömde bort att bjuda på detta.
 
Men vi bjöd på galet god mat (om jag själv får skryta) i varje fall. 
 
Förrätt
Créme Ninon med knaperstekt bacon
 
Varmrätt
Kalvstek
 
Dessert
Färska bär med turkisk yoghurt, riven choklad och citroncest
 
 
(Länkar till recept finns längst ner).
 
 
När gästerna lämnat residenset så var det dags för oss att premiära med smakisar till Lillisarna. 
 
Vi hade i veckan bunkrat upp med stans alla läckerheter av sällan skådat slag, såsom Mjölkfri risgröt, katrinplommonpure (bra om det blir stopp i systemet) och potatis- och palsternackspuré. 
 
Sedan var Peppen tvungen att köpa med lite gotti gott till Lillisarna i form av två fruktpureer (pappagris=gottegris). 
 

Lillisarna valde tillslut att börja med gröten. Sagt och gjort, in med en liten sked i munnen eller rättare sagt lirka in en liten plutt gröt i den väldigt stängda gipan. Det var två rätt ointresserade Lillisar så frågan är om de ens förstod att de fick något i munnen, eller fick vi ens in något i munnen? 
 
 
 
Nåväl, vi smakar på varje dag så snart får de väl mersmak på gröten,
annars tar väl Peppen fram sitt Gotti gott :-)
 
Det blev en väldigt fin och mysig 4 månaders dag med våra älskade Lillisar.
 
 
 
Recept:
Créme Ninon:
http://www.recept.nu/johan_jureskog/soppor_och_grytor/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/creme_ninon/
 
Kalvstek:
http://www.recept.nu/per_morberg/varmratter/kott/kalvstek_med_hasselbackspotatis/

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0