Lillisarnas första vaccination - Tack Stockholms Läns Landsting och Alliansen!

Vi har det rätt körigt och intensivt just nu med Lillisarna som i morgon blir tre månader och verkar vara mitt inne i någon form av tillväxtperiod. Så inläggen på bloggen har dessvärre uteblivit de senaste veckorna, men nu ska vi se om vi inte kan få lite ny energi över för att skriva lite - så här kommer en första uppdatering.
 
Förra måndagen vaccinerades våra Lillisar för första gången då de fick den första av tre doser mot Rotavirus. Vi var lite oroliga för att de med sina otroligt känsliga magar skulle få biverkningar i form av diarré etc. Men det gick väldigt bra med våra små älsklingar.
 
Det känns väldigt bra att detta vaccin numera ingår i det ordinarie vaccinationsprogrammet i Stockholms Landsting, då rotviruset är den vanligaste orsaken till allvarlig mag- och tarminfektion hos små barn och så gott som alla barn får en rotavirusinfektion före fem års ålder. Bra där Landstinget i Stockholm!
 
Så förhoppningsvis slipper våra Lillisar bli magsjuka i sitt liv som beror på detta elaka virus i varje fall. 
 
Det är konstigt att man inte inför detta i hela landet, man har ju ändå infört allmän vaccination mot det i bla Finland, USA och även Afrika. Då kanske dessa eviga magsjukor som bara går runt, runt på förskolorna kanske inte skulle uppstå. Tänk vad skönt för alla barn, föräldrar, personal samt äldre och vilken samhällsvinst det vore att få ner VAB, sjukskrivningar och sjukhusvistelser pga detta. 
 
Jag kommer ihåg när Alve gick på förskolan och magsjukan bara gick runt, runt bland barnen vilket slutade med att personalen hade krismöte och beslutade om att stänga ner hela dagiset ett par dagar för att få bukt på det hela. Tänk om man istället hade infört denna allmänna vaccination, vilken besparing för alla inblandade och framförallt vilken begränsning av lidande hos barnen. Tål att tänkas på för landstinget i Skogshuggar-Land.
 
Tänkvärt tycker jag nu i valtider är att Stockholms Läns Landsting och Jönköpings Läns Landsting är de enda två landstingen i Sverige som erbjuder denna vaccination i det allmänna vaccinationsprogrammet.
Båda landstingen styrdes av Alliansen när man som valde att införa detta vaccin (2014). Viruset är kanske ett litet problem dock med stort lidande, men ingen av oss kan skydda sig utan vaccination oavsett samhällsklass, ursprung, ålder, kön och politisk tillhörighet - så väldigt bra och modernt beslut Alliansen!
 
 
 
 
michan
2014-09-19 @ 15:37:26
URL: http://michaela-michan.blogspot.se

Vad rolig a du tänker så mycket på det, jag reflekterade inte alls över vaccinet utan sa bara ja:)

Svar: Vad roligt att du läser min blogg 😊 Ja ibland tänker jag lite för mycket på konstiga saker 😄
mamadeluxe.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0