Vaccinationsdags

Igår vaccinerades Lillisarna för andra gången. Nu var det dags för en spruta i vardera ben, den ena för Stelkramp, Difteri, Påssjuka, Polio, Kikhosta och HiB och den andra för Pneumokocker. De fick också sin andra dos med vaccinet mot Rotavirus.

Med andra ord fick de en riktig cocktail-blandning med diverse "elakheter" vilket vi för första gången fick erfara sent på kvällskvisten.

Med de andra barnen har vi tidigare inte fått känna av några biverkningar vid deras vaccinationer mer än på sin höjd lite feber. Men denna gång, jisses vilka ledsna små Lillisar vi fick. De avfyrade omvartannat de värsta illvrålen vi någonsin hört - riktigt hjärtskärande skrik - under kvällen. De var totalt otröstliga och det gick inte att få dem ta bröstet heller. Tillslut lugnade de sig när de fått en varsin Alvedon och kunde så småningom somna. Men natten blev sedan tuff med två små som fick hög feber och var allmänt ledsna. 

Prickarna över i:en är att:

1. Hjärtat har fått en släng av förkylning med ont i kroppen och skapligt mosig, inte helt lätt att då att ha energi till två små som behöver all hjälp när de inte är riktigt 100.

2. Peppen har nu fått känna på SJs underbara verklighet med inställda tåg och omdirigerad trafik. Denna gång så illa så att bilen var det enda sättet att pendla till jobbet 20 mil härifrån i morse. Inte det bästa att sätta sig bakom ratten med en enorm sömnbrist i bagaget sista arbetsdagen i veckan, det blir tufft i eftermiddag när han ska köra hem. Dessutom försov han sig i morse, inte så konstigt då vi kanske fick ihop 3-4 timmars sömn i natt.

Och idag har Lillisarna feber fortfarande men är hur gosiga som helst och glada -  det otäcka illvråls-skriket är borta. 

Så de sprattlar, leker och skrattar på filten, en bra dag för Mammi. Och Pixie har fått en ny liten kunskap, hon tar sig numera fram på sitt lilla speciella sätt - att på rygg skjuta sig bakåt med fötterna vilket hon tycker är urkul - vilken glädje man ser på hela henne. Nu är det slut på friden på filten för Peppen och Hjärtat, det har nu blivit dags att passa två små som sticker åt varsitt håll.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0