Tillväxtkontroll vecka 32 + 2

Har totalt glömt av att lägga in förra veckans tillväxtkontroll, så här kommer den :-)
 
I måndags (en vecka sedan) var vi på en ny tillväxtkontroll av Lillisarna. Denna gång blev det lite tätare än de ordinarie varannan veckorna som vi brukar vara iväg. Detta för att jag hade känt mig väldigt yr, matt, trött och konstig i ett par dagar samt att jag upplevde att Lillisarna blivit lugnare och nästan lite slöare i magen. Så de ville kontrollera dem lite tidigare med både CTG och tillväxtkontroll.
 
Lillisarna mådde som vanligt superfint, deras hjärtan pickade på som de ska och de har också växt som man kan förvänta sig på drygt en vecka. Väldigt skönt :-)
 
Och som vanligt när man kontrollerar något eller ber hjälp så fungerar allt helt plötsligt, så på kvällen efter kontrollen var det som vanligt en sedvanlig cirkus inne hos Lillisarna och magen stod i 8 hörn, det är nog två smått galna Lillisar där inne :-)
 
Lillisarnas vikt vecka för vecka inom parentes är avvikelsen mot genomsnitts vikten för en singel graviditet:
 
Vecka      Vikt 1:an            Vikt 2:an
29            1100 g (-17%)   1200 g (-10%)
31            1682 g (-3%)     1491 g (-14%)
32+2        1745 g (-13%)   1827 g (-9%)
 
Lillisarna är nu väldigt jämnstora med varandra och båda väger också som en genomsnittstvilling så vi är väldigt nöjda med hur vi sköter oss :-)
 
1:an ligger kvar med huvudet neråt och är den som föds först om förlossningen drar igång. 
 
2:an har däremot återigen snurrat runt och lagt sig med rumpan neråt. Men det blir inga problem med en vaginal förlossning :-)
 
Nästa kontroll har vi den 19 maj, i vecka 35. 
 
Och efter detta flyttar vi in i vår nya lägenhet i Stockholm så två veckor senare, i vecka 37, ska vi åter till Mama Mia och även skriva in oss där. 
 
Så vi kommer att vara inskrivna i två landsting de sista 4 veckorna eftersom vi inte vet när Lillisarna kommer på att dyka ut.
 
Kommer vi att vara i Skogshuggar-land eller i Stockholm dagen D? Det blir spännande att se :-)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0