Strutsen - flykten - Peppen

Peppens strategi i jobbiga stunder är "Strutsen" = huvudet i sanden och låtsas som ingenting.
Och i riktigt kniviga situationer kör han stenhårt med "Flykten" = där han bokstavligt talat flyr.
 
Så även igår när han på håll får ser en larm-försäljare gå runt i vårt radhusgetto.
Snabbt som ögat anar han fara, jag kunde nästan se hur saftblandaren snurrar över hans huvud och sirenerna tjuter och han säger i raketfart att han inte orkar prata med försäljaren.
 
Jag ber honom bara säga att vi inte ska ha något, hur svårt kan det vara? Jag har inga problem med att neka försäljare, men att släpa mig till dörren en kväll när Barba-kroppen värker efter typ inga aktiviteter alls under dagen, det är som att köra en halvmara, det har jag väldiga problem med :-)
 
Då slår Peppens försvarssystem till på en millisekund, han börjar stamma om att inte vara hemma, att vi måste sätta oss någonstans där vi inte syns och drar genast igång "operation-vi-är-inte-hemma".
 
Snabbt som ögat dra han ner persiennerna i köket där vi sitter och äter, låser ytterdörren och släcker ner i huset. Han sätter sig sedan och smyg kikar ut genom persiennen för att hålla koll på vart försäljaren tar vägen, det är som att lyssna på en sportkommentator.
Försäljaren gick endast in till grannen och åkte sedan iväg :-)
 
Faran var avfärdad, Peppen började andas igen och kunde tillslut dra upp persiennerna, tända lyset, Hjärtat fick äta sin middag färdigt och ordningen var återställd.
 
Vad är det som får en man i sina bästa år och med talets gåva, en som har haft utsatta positioner i yrkeslivet och som genomfört både det ena och det andra, att inte klara av att säga nej till en sketen larmförsäljare?
 
Det var i vilket fall som helst sjukt roligt att se honom In action ;-)
f Revay
2014-05-08 @ 08:56:23

Så är det när man vet som säljare hur illa det känns att bli avvisad!! Tjusigt författad och skriven blogg!!

Svar: Ha ha, det är väl så det är 😊
mamadeluxe.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0