Lillisarna 38 veckor - hallå när tänkte ni komma ut?

Idag fyller Lillisarna 38 veckor, helt otroligt! 
 
Vi trodde aldrig att de skulle stanna så länge inne i lilla Hjärtats kropp. Det verkar som att de har slagit ordentlig rot därinne, inte ett tecken på att något som är i närheten av förlossning är på gång.
 
I onsdags var vi på MVC kontroll. Magen har nu växt till otroliga 44 cm (!) vilket innebär 4 cm på 9 dagar. Helt sjukt stor är den nu. Lillisarnas hjärtan pickade på fint som vanligt så de mår ju hur bra som helst:-) Mitt HB har dock börjat sjunka lite grann eftersom jag inte vågar äta mer järntabletter nu efter förra veckans magkatarrutbrott. Värdet kommer ändå vara på en bra nivå vid förlossningen :-)
 
I går var vi på förlossningssamtal på Karolinska i Solna. Ett väldigt roligt möte. Det var första gången som vi var på Specialistmödravården där och vilken skillnad i bemötande. Här var det pigga, glada och välkomnande människor som hade nära till skratt och som också skämtade en del med varandra - en otroligt lättsam miljö jämfört med den vi träffat på i Skogshuggar-land.
 
Inte heller var det några problem för dom att "pressa in" ultraljud och förlossningsplanering redan nu på måndag förmiddag för att vi ska hinna till pappas 60-års firande på eftermiddagen och också för att slippa åka så mycket mellan Stockholm och Skogshuggarland. 
Tummen upp för Karolinska!
 
På måndag kommer vi få veta exakt när Lillisarna ska komma ut till oss. Då kommer vi att få en tid för igångsättning om de inte kommer på naturlig väg innan dess. För nu har vi gått tiden ut för en tvillinggraviditet, så nu får de inte vara kvar där inne så länge till med risk för att moderkakan inte kan försörja dem på rätt sätt. Shit vad konstigt det känns, ungefär som med ett kejsarsnitt, att vi helt plötsligt kommer att veta att senast då kommer våra älskade Lillisar att komma. Bra på ett sätt, då kan vi förbereda våra 4 stora barn på att vi kommer att vara borta en stund från dem, kanske lite längre än vanligt beroende på vad som händer. 
 
Sedan i torsdags har vi verkligen passat på att frossa i Stockholms restaurangvärld. I går var vi på en liten restaurang på Kungsholmen som heter Nagg. Kan verkligen rekommenderas med otroligt god mat till schyssta priser serverat av trevlig personal. 
 
 

 
Peppen alltid lika glad när han får god mat ;-)
 
 
 

Galet god dessert. 
Nu frossar jag och Lillisarna kalorier så vi har mycket energi till förlossningen :-)
 
http://nagg.se
 
 
 
Idag slank vi in mer spontant på Un Poco under vår hemväg från en dag i solen i Humlegården. Det är inte alla som sveper in solsvettiga i shorts på kvällsrestaurangen mer än Peppen och Hjärtat.
 
Den här restaurangen kan sin italienska mat. Det är nog den godaste italienska som vi någonsin varit på i Sverige. Ett stort plus i kanten för deras bröd som kom in rykande och varmt, så nybakat var det - sjukt gott. Resturangen är väldigt populär så antingen går man dit tidigt som vi eller så gäller det att boka bord i god tid. Väldigt trevlig personal och bra priser. Hit kommer vi gå många gånger :-)
 
 

 
Superfräsch Barbamamma som lätt skulle kunna leva på alkoholfri öl :-)
 
 

 
Deras Caprese måste bara testas - mozzarellan är något alldeles extra.
 

 
Peppen var i himlen när han fick deras hemgjorda Salsiccia :-)
 
http://unpoco.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0