MVC kontroll vecka 30

Idag har jag och Lillisarna varit på vecka 30 "besiktning".
Vi har skött oss alldeles utmärkt :-)
 
Ante och Alve var också med på besöket och fick lyssna på sina syskon och kolla när alla mått och prover togs, det tyckte de var spännande.
 
Blodvärdet ligger nu på en ok nivå (115) så det är bara att fortsätta knapra järnrik mat och skjuta på med järntabletter så kanske vi lyckas få upp depån tills vi ska kontrollera den om ett par veckor.
Vore skönt att vara så "fit for fight" som möjligt (om det nu är möjligt) tills dagen D.
 
Hjärtat har än så länge ökat i vikt med 10 kg och det är nu den stora tillväxten sker på Lillisarna så det blir intressant och se hur tillväxten blir på mig själv också.
Senaste graviditeten med Alve så ökade jag ca 18 kg, det kommer vi nog att slå jag och Lillisarna då vi inte är så förmögna till någon större fysisk aktivitet längre och faktiskt har börjat äta en hel del godis och fika efter två års uppehåll.
 
Lillisarnas små hjärtan pickar väldigt fint med 145-148 slag i minuten (normalt är 140-160 slag) och det är två riktiga piggeliner som Peppen har fixat till därinne. Det är inte många stunder på dygnet som det är lugnt inne i magen, alltid någon som sprattlar omkring och sparkar och vevar med armarna.
 
Lillisarna ligger fortfarande i samma läge som för en vecka sedan, 1:an med huvudet före och 2:an med den ädlaste delen först (rumpan). Det vore bra om 2:an skulle kunna ta sig en funderare över att dra en volt de närmsta veckorna för att få huvudet neråt istället.
 
Hjärtat är väldigt sugen på att få föda Lillisarna vaginalt denna gång - dels för att jag har upplevt en vaginal och ett kejsarsnitt och jag tycker att vaginalt är att föredra både när födseln skall ske men framförallt efteråt.
Men det viktigaste med att få föda vaginalt är för att Peppen aldrig har varit med om en vaginal förslossning, det vore mysigt (jag tycker troligtvis inte så just när Lillisarna ska ut)
att få uppleva det med honom.
Nåväl vi får väl se vart det barkar när det börjar dra ihop sig, planeringen av förlossningen bli om ca 4 veckor, mycket kan hända tills dess.
 
Magen har växt 3 cm på två veckor och mäter nu 33 cm i Symfus/Fundus mått (ungefär som en fullgången 34 veckors mage), galet stor kommer den att bli.
 
Alves söta kommentar idag var:
"Mamma, kommer magen bli så stor tillslut så att du inte får plats i soffan?"
Till saken hör att vår soffa säkert är minst 4 meter lång :-)
 
Vi fick också reda på mycket mera detta besök och svar på många av våra frågor - så det känns mycket bättre denna gång med MVC i Skogshuggar-land än efter förra gångens kontroll. Så vi hänger kvar här tills det är dags att göra adressändring igen i början av juni, då får vi ta oss en funderare på vart det är lämpligast att föda Lillisarna om de inte redan har kommit då.
 
 

(Photo by Ante)
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mama deluxe

En blogg om livet som fräsig fru, tvillingmamma, alla andra mammaroller och allt däremellan.

RSS 2.0